Élményforrás

Az élmények összehangolnak. Bizalmat, magabiztosságot, együvé-tartozás érzést erősítenek. Az arany pillanatok gazdagítanak. A közös haszontalanságok kapcsolatot építenek. Szeretnénk megmutatni: hol, mikor és hogyan.

Címkék

alma (6) álom (1) alvás (1) angyal (1) anya (5) anyós (2) apa (3) arany pillanatok (12) aszalt szilva (1) baba (5) barack (1) barátság (1) bátor (3) bazár (2) bélszín (1) beszéd (2) bodor bence bor (1) boltkór (1) bori (2) celeb (1) cili (5) csajos beszélgetés (2) család (6) csibe (12) csíny (1) csirke (1) cukor (8) c vitamin (1) dackorszak (2) derű (8) dió (1) diszgráfia (1) disznó (1) ebéd (2) édesség (2) egér (1) egyérzelműen (15) elakadás (1) élet (14) elfogadás (1) ellenség (1) élmény (26) élmények (15) élmény túra (18) előszoba (1) emlék (1) énfeladás (2) érintés (5) erőszak (2) érték (4) érzelemfüggő emlékezet (1) esküvő (1) este (1) étel (26) evés (4) excel (1) félelem (5) féltékenység (1) felülemelkedés (2) fények (1) férfiak (12) fiú (1) fogyás (1) frász néni (1) frizura (3) furulya (1) galiba (2) gasztro (22) gondolatok (4) gyerek (26) gyöngyi (4) gyúrás (2) hagyma (2) hagyomány (4) haj (5) hajbeszéd (4) hal (1) hangszer (1) harc (2) hatalom (1) hiszti (5) hit (1) horda (1) idegen (3) igazság (2) illat (6) imponálás (5) inkubátor (1) inszemináció (1) inzulin (2) ivás (2) játék (2) jelen (6) jövő (7) jó szándék (3) kakas (3) kamasz (1) kapcsolat (2) kávé (1) keith richards (1) kenyér (1) kérés (1) kifli (1) kísérlet (1) kiskutya (4) kókuszgolyó (2) koleszterin (1) kommunikáció (9) konyha (1) kotlós (12) kötődés (4) kutya (4) lány (1) leves (4) lili (16) líra (2) lombik (1) macska (4) májas (1) mák (1) malac (1) mandula (3) maradék (1) meghívás (2) meglepetések helyett (11) mélázás (5) menta (1) mesterszakács (1) méz (3) mintázatok (5) módosult tudatállapot (8) mozi (1) múlt (9) nehézségek (7) nézőpont (17) nők (7) nyeremény (2) nyulak (6) öltözködés (17) öröm (15) összedolgozás (3) paprika (1) paprikáscsirke (1) párkapcsolat (14) paróka (4) péter (12) pite (2) pörkölt (2) pszicho (37) ragadozó (1) rántotta (2) rántott csirke (2) reggeli (6) reklám (2) remény (1) rétes (1) riport (2) rock (1) rod stewart (1) rozé (1) saci (1) segítség (4) sör (1) spare ribs (2) steak (2) stigma (1) styling (18) szalonna (1) szamóca (1) szerelem (1) szerencse (2) szerepjáték (4) szeretők (2) szex (6) szilva (1) szorongás (2) születés (3) szülőség (14) tagadás (2) tej (1) terápia (13) terasz (1) test (1) testvér (1) titok (3) tojás (14) torta (2) történet (9) trauma (5) tudattalan (10) tyúk (6) tyúklétra (1) ünnep (4) út (4) utazás (3) vacsora (3) vágy (7) válasz (3) vetélkedés (4) virsli (1) víz (5) víz és bor (1) zsír (6) Címkefelhő

Friss topikok

  • zelkabaktay: @Nem Art Decor: Ha a kérdés többesszáma kettőnkre (Zelka és Miklós) vonatkozik, a közös címünk: ba... (2012.05.17. 08:42) Diszgárfia jegy
  • zelka.baktay: @zelka.baktay: Ezt elsején este még nem gondoltam volna: takarót fogok horgolni :-))) (2012.01.03. 20:24) Újévi játék
  • elmenyforras: @pedagoszaurusz: Az avatar egy kicsi kép a neved mellé, amit feltölthetsz. Kérjük a sajtos rúd re... (2011.09.07. 08:12) Kristálycukros palacsinta
  • zelka.baktay: @pedagoszaurusz: Remélem, elvitt:-)) (2011.08.25. 12:28) Kérlek…
  • zelka.baktay: @pedagoszaurusz: Ahány ilyen "udvarló-beavatást" én disznóölésen láttam, alapértelmezésben is éppe... (2011.08.25. 12:28) Út

Édes hármas?

2011.08.02. 06:56 elmenyforras

ÉLMÉNY-TÚRA – Utazz székben ülve (is)

Gyakran fordulnak hozzánk ilyen „kék zakós férfiak”. Első pillantásra úgy tűnik, remek dolguk van, hiszen egyszerre két vonzó nő lesi a vágyukat. Bár értékeik különbözőek, határozottan jelen vannak mindkét oldalon. A férfi pedig nem tud választani…

És ez  a döntésképtelenség rövid időn belül többnyire olyan csapda helyzetet teremt, melynek az eredménye értékvesztés lesz mindkét, sőt, mindhárom oldalon. A tekintetek innentől már nem az értékekre irányulnak, hanem arra, mit tesz a másik, hogyan befolyásolható, hogyan sikerülhet felülkerekedni rajta?

Kíváncsi volnék, neked mi az a helyzet az életedben, ami eszedbe jut erről?  Hol, mikor és milyen viszonylatban kell(ett) megélned a kép három figurája által szimbolizált helyzetet?

Ha megvan a saját élményed, indulhatunk is az újabb székben utazásra! Az utazás egyetlen kritériuma, hogy tényleg végiggondold, amire kérlek, valóban megcsináld a feladatokat. Persze azt is lehet, hogy csak úgy olvasol a székedben ülve, s majd máskor utazol velem.


Elsőként a saját élményedet a képre vetítve nézd meg, melyik figurának felelne meg a te szereped?

Ha a vetélkedők egyike volnál, vajon melyik volna a te helyed? Segít, ha odaképzeled magad, gondolatban mintha valóban ott állnál: olyan színű ruhában, olyan testtartással. Ha megvan a mozdulat, tudsz már kicsit befelé is figyelni. Milyen gondolataid, érzéseid szándékaid vannak abban a szerepben? Jó, ha rászánsz három-négy lélegzetvételnyi időt, hogy csukott szemmel megérezd ezt, mielőtt tovább olvasol.

Most már érzékelted a saját szerepedet, de vajon mi történne, ha a másikról is ennyit tudnál? Ha elgondolod a való életben kié a másik szerep, akár az ő személyét is odavetítheted. Abba a színbe, abba a testtartásba. Látod a vetélytársadat?

Remélem, elég bátor vagy ahhoz, hogy most az ő helyébe képzeld magad. Megint elég csak négyet-ötöt csukott szemmel lélegezned, és máris áthatnak azok az érzelmek, jönnek azok a gondolatok, amik az övéi. Ha akarod, tovább is benne maradhatsz, alaposabban is megismerkedhetsz vele. Milyen szándékaid vannak ebben a szerepben? Milyen lehetőségeket látsz? Hogy tekintesz a másik két szereplőre? Mik ösztönöznek valójában? És honnan fakadnak ezek a mozgatóerők?

Módodban áll belülről megismerni mindkét riválist. Vajon tényleg ugyanarra vágynak? Ugyanazt akarják? Vagy csak látszat, hogy egy célért küzdenek?

Akár a vetélkedők egyike vagy saját történetedben, akár a kékruhás döntnök, ideje most ezt a szempontot is alaposan megnézned!

Ha a háromszög csúcsán lévő szereplő bőrébe is belebújsz, megláthatod az igazi álláspontját. Elég gondolatban felvenned a testtartását, behunynod a szemed, és az ő nézőpontjából ránézni a riválisokra és saját helyzetére. Hogy érzed magad ebben a szerepben? Akarsz dönteni? Jó neked ez a helyzet? Melyek a szempontjaid? Milyen szándékok, érzelmek mozgatnak?

Ha mindhárom szerepbe bújva válaszolsz a kérdésekre, azzal magadnak segítesz nagyot.

Ha a vetélkedők egyike vagy, eldöntheted, benne maradsz-e a helyzetben? Újragondolhatod, mi lesz a következő lépésed, ha a válasz igen. Miként tarthatod meg, hogyan erősítheted a saját értékeidet? Hogy közvetítheted jó szándékodat? Milyen úton járhatsz a cél felé haladva a másik tiszteletben tartásával? Talán tudhattok együttműködni. Esetleg elérheted, hogy ő lépjen más irányba.

Amennyiben szereped szerint te állsz azon a helyen, ahol más emberek értékeiről és jövőjéről kell döntést hoznod, gondold meg, hogyan adhatod meg a vetélkedőknek – mindkettőjüknek – azt az érzést, hogy ők is szabad akarattal bíró, értékes emberek, akiknek joguk és lehetőségük van dönteni. Sok fájdalmat és könnyet megtakaríthatsz így.

És akármelyik szerepben légy is a három közül, mindig van még egy lehetőséged: bármely pillanatban nemet mondhatsz, bármikor kifordulhatsz. Ha a következmények súlyosak is, lehetőséged van döntést hozni a saját életedről, határozni a saját cselekedeteidről. Függetlenül, önállóan, szabad akaratú emberként!

Ha ezt a blogot olvasod, akkor a céljaid elérése mellett bizonyára az út is fontos számodra, amelyen közben jársz. Ez esetben azt kívánom neked: legyen nyílt a tekinteted és érezd a tarsolyodban mindig kitapinthatón az értékeid – úgy sok mosoly és derűs pillantás fogja kísérni az utadat.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenyforras.blog.hu/api/trackback/id/tr623115935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása